Flooomride..

Hej o hå!

Har närmat mig slutet av mc-semestern och befinner mig på ett hotell
i Göteborg. =)

Jag var på Liseberg för första gången i mitt 35-åriga liv idag! Åkte floomride och ja..
inget mer eftersom jag är så otroligt feg :) Kom raskt på att det skulle ha varit bra att
ha någon yngre förmåga med sig så man kunde hoppat på dom små och mer
ofarliga maskinerna ;)

Hela mc-semestern har verkligen varit kanon! 2 dagar utan regn nu på slutet och
annars enbart några skurar... ja.. det kan man ju inte klaga på direkt (förutom
onsdagen som vi tillbringade inomhus i stugan o inte ens rörde våra stackars
hjulbenta vänner)

Återkommer med bilder och mer utförliga berättelser när vi kommer hem till
Norrland igen!

Kram o Hej

/J

o regnet det bara öser ner...

... sitter kvar i Olsbo o väntar på att regnet ska sluta... känns något jobbigt att åka i väg på mc-semester och va dygnsur redan från början.... bläää...

o hemma i norrland strålar solen - skumt det där.. solen ska ju va där vi är =)

Men vi får se... just nu är det bra som någon slags fuktig dimma ute... så vi åker nog iväg ändå vid lunchtiden.. dom säger ju att det ska bli bättre väder söderut :)

Annars är det bra - hade en rätt lugn midsommar med päronen, sill o päror.... ja o så jordgubbstårta såklart =)

Dags för frukost... Vi hörs o syns!!

Sommar o semester

Har haft mina två första semesterdagar o är inne på min tredje... o det känns underbart skönt =)

Läst böcker, påtat i trädgården, städat lite... sovit länge.. ja.. bara njutit av tillvaron! det där att ha en egen vecka hemma innan Fredrik också är ledig - ja det va inte helt fel ;)

Just nu sitter jag på Fredriks jobb o surfar.. han hade ju dragit ut alla kablar därhemma inför resan söderut.. *grr*...  Han är här för att lämna in sin avskedsansökan - ser lite nervös ut. Men det är man ju alltid när man ska säga upp sig...  det kommer bli så himla bra.

Han får jobba med det han vill, o förhoppningsvis kommer han va gladare o trevligare när han kommer hem på kvällarna ;)

Jag har laddat mobilen med både ditt mobil- och hemnr Mia - så nu ska vi sjutton komma förbi =) Men först ska
vi klara av östkusten, skåne o västkusten... undrar just hur ont i ändan man kommer ha på en skala efter 2 veckor på mc? Kommer man gå som Zeb M'cahan?? Förhoppningsvis inte :)

Nä.. snart brummar vi söderut, så han en underbar sommar så länge...

O massor med kramar till Anders o Ellinor som passar våran boning o mina kära blommor =)

Adoptionsuppdatering

Utdrag ur mailsvar från BFA - vår adoptionsorgansiation

"BFA-A har dessvärre en lång väntetid i registret i Sverige innan man kan få sända sin ansökan till Vietnam. Det är inte någon med ansökningsdatum under oktober 2006 som har fått börja med sina handlingar till utlandet. Vi beräknar i dagsläget en väntetid i registret på minst 1,5 ? 2 år från ansökningsdatum och innan man kan börja göra i ordning handlingarna till utlandet.

Intresset för Vietnam har ökat kraftigt och vi befarar att väntetiden i registret i Sverige kan komma att bli ännu längre framöver dvs innan man ens kan skicka sin ansökan utomlands.  Eftersom det inte finns något avtal som reglerar antalet barnbesked så är det omöjligt att förutspå utvecklingen framöver vad gäller hur många barnbesked som BFA-A kan förväntas förmedla under året.

Tyvärr har vi hittills i år fått färre barnbesked än vi hoppats. Vi har endast fått två barnbesked hittills i år att jämföra med sex barnbesked under samma tid förra året. Vietnam har infört nya matchningsregler från 1 mars där nu DIA, Department of International Adoptions i Hanoi gör matchningen, mot tidigare barnhemmen. De barnbesked vi fått har kommit efter 1 mars, varför det troligen inte är de nya matchningsreglerna som påverkat att vi fått färre barnbesked. Det är snarare så att man har i dagsläget många flera auktoriserade organisationer som arbetar i landet jämfört med för ett år sedan.

Det finns t ex i dagsläget 33 auktoriserade organisationer enbart från USA. Risken är därför stor att väntetiderna kan komma att öka ytterligare då de barn som finns tillgängliga för internationell adoption numera skall delas upp på många fler organisationer. 


Som ni förstår så är det många faktorer som vi inte har möjlighet att påverka och som spelar in hur lång kötiden blir i registret och utifrån dessa faktorer så kan kötiden ändras. Pga de långa väntetiderna i registret i Sverige för Vietnam så börjar flera nu att fundera på andra länder vars krav de kan tänkas passa in på. Kanske att några också kommer att byta land framöver."

Verkar ju inte ha ökat så drastiskt sen förra gången jag fick brev därifrån =) Så det känns bra, o sen skulle det ju faktiskt va bra om vi fick huset på plats innan adoptionen drarigång, för chansen att vi ska få knodd innan nybygget känns inte så stor... Blir en massa trassel eftersom vi byter kommun, och vart sjutton vi ska bo i mellanskedet mellan hus o hus... Kan ju inte bosätta oss i en husvagn 1 månad o skriva det i våran adoptionsutredning direkt =)

Så allt ordnar sig med tiden, det som känns underbart härligt är att man vet att VI KOMMER BLI FÖRÄLDRAR !!..  Sen när det blir - det får vi se =)

Kram o hej!

Wihooo

sista dagen före semestern!!

Sol igen...

Efter en dag med välbehövligt regn så strålar solen från en klarblå himmel idag igen... härligt.... synd om dom som tog studenten igår bara när regnet vräkte ner hela dagen...  fast.. man undrar om dom märkte det överhuvudtaget ;) Såg inte ut så..

Nedräkning till semestern pågår... 2 dgr kvar! Wiiihooooo...

Har fått fina bilder på Villa Nybro som vi ska bygga... åhh.. jag längtar som sjutton.. ska bli så underbart härligt med ett nytt o fräscht hus... tänk bara vilken lyx att få välja tapeter till alla rum.. golv... köksluckor.. vitvaror.... o slippa sätta dit allt själv =) Tror vi har renoverat så det räcker för 20 år framåt just nu iaf...  Huset är ju till och med målat utvändigt när det kommer...

Tänkte först beställa "nästan nyckelfärdigt" som betyder att man målar, lägger golv, tapetserar o gör sånt själv...  o då drar dom av 90.000 kr....

Men golv till hela huset, alla tapeter, tapetlim, utomhusfärg, spackel, kakel o klinkers till badrummet.. nja.. det blir inte mkt kvar av dom 90.000 kronorna om man köper det själv... för att inte tala om vilken tid det tar o hur less man skulle bli..

Blir det som vi tror så kan vi ju va en till i familjen ungefär samtidigt också - o vem vill stå med en massa rullar tapeter då =)?..  Fast.... jag håller tummarna för att vi får huset sålt fort, så vi kan bygga det nya ännu fortare... så hela huset är  färdigt när vi får våran lilla knodd...

Såg en så fin rosa tapet man kan välja =) Men det blir ju lite fjolligt om vi får en kille kanske ;) Så det får bli någon neutral så länge..=)

N'ä.. nu kom posten.. dags att jobba lite kanske =)

grrr

sista dagen på terminen.... hela lärarkåren bestämmer att vi går ut o äter, företaget bjuder allihop!
Åker till en "libanesisk restaurang" med någon specialkost som alla tycker är sååå underbart.
Givetvis finns ju bara en rätt eftersom det är en liiiten liten kvarterskrog i norra norrland...

Alla glada - förutom en liten lärare som har lite (ja vet.. mycket) svårt för annorlunda mat med gröna algliknande
flytade såser m.m......

Vad gör chefen då.. jo han säger.. åk nån annanstans själv du... ta kvitto... !.. SEn fortsätter alla att skratta o äta gott tillsammans... ingen märker ens när han går mot dörren....

F tar sin bil och åker helt ensam bort  till Hermanssons... äter sin schnitzel själv....... ja...

fan... är det inte lite vuxenmobbing ändå?.. Fy sjutton...

Han va rätt deppig när han hämtade mig kan jag säga..... tur han inte ska jobba kvar där....  har svårt för det där ställen av många olika anledningar....  men det där att är man inte lika häftig, har lika mkt märkeskläder, gillar allt dom gillar... ja då en man knäpp.... den stilen gillar jag inte :/...

Fan.. man är ju ändå 30 år... ska man inte få va som man är?

Suck

yihooo...

... fredrik har förverkligat sin dröm.... tagit CE kort.... han ringde nu o hade precis klarat av det sista provet med släpet påkopplat ;) ... grymt duktig har han varit :) krävde inte många lektioner för honom att lära sig backa runt konor o annat .....

grattis gubben! Jag är imponerad av dig :) Nu återstår bara för dig att skaffa en snygg lastbil (förstås av märket Scania Sven)... sen kan åka runt med dig..

vrooom vroooom

Grattis!

Grattis på födelsedagen svägerskan...!

Kram J

fredag...

fredag.. underbara fredag =)

Ikväll kommer lillebror på besök o sover över.... precis som när han va lite höhö..
att han sen är 1.95 o i praktiken nästan gift spelar väl ingen roll ;)

för mig kommer han alltid va 10 år =)) hehe... stackare..

Blir grillkväll... o bara lugnt o skönt =))

Kram o hej.. o trevlig helg!!

Måste tipsa om zeekays blogg - snacka om maximal otur ;)

nationaldagen

image101
Nationaldag - o flaggan i top

image102
Underbart blommande äppelträd......

image100
Nya rabatten - härliga tider...

image103
Pensé jag fick av Sven förra sommaren, den hade visst överlevt vintern :)

image104
Dahlian - som verkar ha överlevt frostnatten trots allt...

image99'
Min första tomat!!! Längst till höger i bild... bredvid blommorna... joooooo titta mer...
den syns faktiskt!

Sensation...

IDAG!.... ja idag... har jag BADAT!

Helt sjukt... 5 juni... i Umeå... o det va riktigt varmt o skönt! Simvänligt till och med.... så varmt så att det bara
va att vada ut utan att det kändes kallt ens...

Underbart härligt! Men med tanke på att vi har haft 28-30 grader här dom senaste fem dagarna så har nog vattnet värmt upp sig ordentligt... för att inte tala om kroppen min!... nä.. det va riktigt underbart, o med tanke på att man kan börja bada redan nu, så är det ju en underbar sommarn jag som badanka har att se fram emot...

Wiiihiiiiii

Gomorron

Skönt med lite extra ledigt så här i finvädret.

Är ruggigt varmt! Sommaren har verkligen kommit med besked! 25 grader i skuggan när jag gick upp vid halv nio... *phju*.... har bränt mig lite här o där efter gårdagens utejobbande.... blir till att ha byxor o t-shirt idag så man inte eldar upp sig helt.... det där med solskydd verkar ju inte hjälpa alls.... har till och med bränt mig på knäna (!), o smalbenen fram?... strange...

Idag ska jag röja hallen, o då menar jag röja :) Det ska va helt tomt när fredrik kommer hem.. inte en möbel, inte en list... så vi kan börja spika upp sponten.... härligt va :) undrar bara vart jag ska rymma allt som e där nu ????

Men först blire lite frukost :)

Vi hörs o syns! Akta er för den varma solen...

image98
Klockan är 22.37...... o det ser ut som mitt på dagen....... thank good för mörkläggningsgardiner

Stråååålande sol..

Strålande sol, klarblå himmel varmt o skönt...

dags att ut o njuta lite :)

kram o hej

RSS 2.0