Trevlig valborg!

Fick iaf njuta av brandröken från brasan här i byn =) o det är ju inte illa...

O sen hade ju Fredrik fixat med sig grillkött, potatisgratäng o lite snarra, inte illa det heller :))

Såååå.... trevlig valborg! o håll tummarna för ett soligt o härligt första maj o resten av  långhelgen.... även om jag tänkt jobba på fredag :)

Kram!

Sjukling..

Ja... äre inte typiskt... när man för en gång skull ska hälsa på sina vänner så blir man sjuk.... började med ruggig halsont i torsdag... feber... o frossa fredag lördag... ja o o idag söndag har hostan börjat komma.... härliga tider...

Hoppas jag inte smittat ner hela högen bara...:/

Ikväll börjar hemresan... tack o lov för sovkupe på tåget =)

GOd morgon

Inatt har Fredrik bevisat att det går att åka gratis från Umeå till Norrköping på bara 12 timmar =) Inte illa.... va rädd att han skulle irra omkring i Kungens kurva där den första lastbilen skulle släppa av honom... men det visade sig att bara 15 min senare så gick det en ny mot just Norrköping =)

Skönt att veta att han e framme  - en norrlänning på vift i huvudstaden ser nog lockande ut för alla ;)

Öh..

Ja... ni förstår vad jag menar =)))

Nu ska jag hoppa i kläderna.. packa resten... äta lite hotellfrukost.... o sen bär det av mot Norrköping för mig också :)

Tjing tjong

sj

din plats i kön är 227.......

Huvudvärk...

36 år o det känns som om man skolkar när man har sån huvudvärk att man knappt kan ha ögonen öppna? Undrar varför man är så?.... Har iaf tillbringat eftermiddagen på hotellrummet med gardinerna fördragna och ett par alvedon i kroppen.... har blivit bättre.... o jag e glad att det kom nu o inte i helgen när jag ska ha kvalitetstid med mina vänner :)

För kvalitetstid kan man knappast kalla den här kursen.. suck.. ibland undrar jag varför jag inte ger upp o inte går fler kurser.... fan.. dom ger ju aldrig nånting.... några gubbar som står därframme o pratar om saker man aldrig någonsin kommer använda i sitt jobb..?... trodde det här skulle va någon form av "praktisk kurs"... men nä... dom visar på duken därframme hur regeringen tycker vi ska jobba... vilka lagar o förordningar som finns.. vad det står i dom... o ja.. det är väl också viktigt... men sjutton också... jag vill ju veta hur JAG ska göra... inte vad regeringen ska hålla koll på =)

Satt o funderade på om jag verkligen va tvungen att sitta av morgondagen också - men kom på att, vad sjutton... ingen kan väl tvinga mig att gå en världelös kurs som inte ger mig ett skit? Jag borde väl ändå våga stå för vad jag tycker? Ja menar mitt liv pågår ju inte förevigt.. så varför inte fylla det med något mer meningsfullt?

Så .. jag gick o pratade med lärare.... sa vad jag tyckte... att jag förväntat mig en mer praktisk kurs riktad till mig och det jobb jag har.. att jag inte tyckte att det riktade sig till mig... att jag tog med mig pärmen o kan slå upp o läsa i den om det dyker upp juridiska frågor jag är osäker på osv....

Han såg förvånad ut... men sa att det va rätt ovanligt att folk kom med synpunkter på deras kurser överhuvudtaget.. att jag gjorde rätt som inte kom i morgon om jag känner så... samt att han skulle ta till sig min kritik o önskade att fler vågade va lika rakryggade som mig =))...

Såååå.... nu ska jag se om jag kan boka om mina tågbiljetter till Norrköping till ett tidigare tåg..... återkommer om det Zeekay....

Bredband på rummet....

Så va man framme i Jönköping då.... kostade på mig taxi från tåget till hotellet... 51 kr.. hehe.. ja.. det tycker jag att det va värt efter allt släpande på väskor hit o dit idag.... helt klart är det bra mkt smidigare att resa med flyg men men.. vad fan gör man när dom inte går den dagen jag ska åka????

Har iaf bredband på rummet... så helt fel att ha med sig datorn är det ju inte... nu har jag ju tid att uppdatera min blogg flera gånger varje dag...=)

Bor på hotel Savoy ... inte sådär wihooo direkt.... men.ja.. helt oki... en 3.a får det än så länge..... börjar inte förräns kl 10.00 i morrn så jag hinner prova frukostmatsalen länge ;)

Annars väntar
- information om regering, styrning, Dv's roll
- Fakturahanteringsprocessen
- Redovisningsplan
- Beställning resor/logi
- In/utbetalningar, kassakvitto PGA
- Representation, moms
- Investeringar, F-skatt, sökningar Agresso...

Ja... det är vad jag ska lära mig under två dagar... vi får väl se hur det går :))))

Citat från tåget...

"vi har en jättelik tomt.... den är säkert på 800 m2..".....

Suck =)

reserapport....

SÅ sitter man på tåget mellan SThlm o  Jönkäping... Fashinerande att man kan surfa... dock för 60 kr/timmen... så det blir bara en timme... men har jag släpat med mig den bärbara så... ja då ska det surfas :)

Kan va bra att ha på kvällarna på hotellrummet också.. hehe... har ju iofs med mig bokföringskurs som jag av någon underlig anledning gav som förslag att jag skulle få från jobbet... vet inte vad jag tänkte med.... löneförhandlarcellen kanske =)

Ska bli skönt med lite variation från vardagen iaf...

Måste ju berätta att jag ätit pizza tillsammans med Bert Karlsson också.... eller.. det började med att han välte min resväska och skällde på mig för att den va alldels för ostalbil... "hur fan kan du resa med ett sånt ostabilt bagage"... =)... han e fan precis likadan på riktigt som han e på tv...

Sen såg jag SVen Melander också... ni vet han med Loooojden....=) nästan lite roligt att sitta på centralen o glo på folk :)

Nu ska jag surfa vidare lite... njuta av min timme ;).... men vi hörs o syns

Kram!

Sopa....

Sitter o tittar på den stackars traktorn som sopar vägen härutanför... undrar just hur mkt grus dom häller ut under en vinter?... han vattnar o sopar.. vattnar o sopar... o ändå ryker det som i Sahara typ..  Är ändå lite imponerad.. för jag sa till gubben i fredags... att det vore bra om ni sopade, så det inte ryker så mkt från lastbilarna som kör förbi... o ja... nu är han här.... det är nästan så man känner att man har lite makt ;)

Egentligen borde jag slänga ner lite kläder i tvättmaskinen som jag ska ha med mig i morrn.. o nä.. jag ska inte ha med mig tvättmaskinen.. utan kläderna ;) Men jag har väl aldrig varit tidig med att packa, så varför skulle jag va det denna gång =) Längtar inte efter att flyg åka taxi o åka tåg... skulle hellre knäppa med fingrarna o vips vara framme... men f-n.. det funkar inte :(

Åker från jobbet 13.30... o är framme i Jönköping 20.00.... så ja... det tar lite tid... tur dom har uppkoppling på tåget ;)

Försökte mig på att dricka lite kaffe idag.. men nä.. fan.. det går verkligen inte.... får gå runt med en ständig halsbränna o annat trevligt.. så nu äre slut med koffeinet! Definitivt.... varför utsätta sin kropp för något det inte verkar gilla... om som egentligen inte smakar särskilt gott?

O nä.... det här blev inte nåt speciellt spännande inlägg.. i know :)

Värme...

Umeå.. temp....12,1 grader..... =)) Mmmmmm

www.temperatur.nu =)

Sommar o sol....

Strålande sol idag också!! Helt otroligt... snön fullkomligen rinner bort.... asfalt.... folk i t-shirt... ja... det är VÅÅÅR mina vänner... även i Umeå...=)

29 grader mot väggen på jobbet.... Mmmmmmums...=)

Synd att jag e själv idag o i morgon ... fast en timma på lunchen kan jag nog unna mig i solen :)

Ny vecka... mer snö...

ja.. man kan knappt tro att det är sant, nu e taken vita igen! Snöade väl 1 dm igår skulle jag gissa.... så plogkant, en vit snötäckt bil... plumsa till hundgården... ja det var vad som väntade när man gick upp i morse.. hualigen...

Skönt iaf att solen skiner - blir man lite piggare o gladare...

Fredrik jobbar natt/dag vecka den här veckan.. så jag vet inte när jag får träffa honom i vaket tillstånd... han snarkade iaf som en gris när jag gick i morse :)

Är väl lite som för dig Zeekay... skönt när han e borta... o man ser mer fram emot när man träffar honom igen ;)

I helgen har det inte blivit många knop kan jag lova... va förbi anders o ellinor en sväng.... men annars bara hemma.... fixade färdigt bokförningen för firman igår... så fredrik ska lämna den till svärmor (revisorn)... sen äre bara att hålla tummarna för att det inte blir någon restskatt i år... fick ju betala in 17.000 förra året... o det vill vi inte upprepa tack....

Men nu ska jag jobba lite... vi hörs o syns!!

Jour....

... klockan är tio i sex o jag har inte ens lämnat jobbet än... så äre att ha jour.... känns dock härligt när man tänker på att övertidsklockan tickar på ;) hehe..

Borde inte va alltför lång tid tills jag får komma hem... är det inte lite typiskt dock när det är fredriks lediga dag.. o jag måste va på jobbet till sju...?..... men han tyckte det va skönt när jag sa att jag inte skulle komma hem på ett tag så ;)

Nu har jag bokat resan söderut igen... åker 13.30 från Umeå den 22 april.. på min självaste födelsedag :)... flyger till bromma... sen taxi från bromma till centralen... sen tåg från centralen till jönköping... *phju*...

Sen... mot Norrköpng den 24.... åker 16.07 från Jönköping... tuffar fram o är i Norrköping 18.22.... (memorera zeekay...)...

Sen lämnar jag o fredrik Norrköping den 27 april kl 20.24 (du får hålla dig vaken lite extra länge z...) ja... o tuffar tåg hela vägen upp till umeå.... kl 08:26... det kan man kalla snabbtåg =) vi har dock en egen sovkupë med toa o dusch (!).. jag har aldrig duschat på ett tåg förut så -det kan ju bli en upplevelse i sig :))

Tror F skulle åka lastbil ner - så vi får väl se när han hunnit fram till er :))


snööööööö

Fan..tar den aldrig slut snön?

Nu har det snöat sen i måndags minst.... o plogbilarna verkar ha tagit semester redan... för det är drivor höga som bilen på vissa ställen eftersom det även blåser som f-n.... 

Blää..

Nä nu vill jag ha SOMMAR! Eller iaf vår...=)

Snälla säg att ni bjuder på lite vårväder när vi kommer ner zeekay?

Dubbelbesök...

Tror jag får med mig Fredrik ner till Norrköping den 24.e.... vad tror du om det Zeekay? Vi kan väl sova  varsin ände på soffan :)  Han va intresserad av att se volvon... ja.. o sommarstugan =)

Lite grillning o lantliv kanske? =)

Smörgåstårta

Gjorde en liten smörgåstårta till mig själv igår  :)

Så nu har jag ätit smörgåstårta till middag - frukost- lunch...o så middag frukost lunch i morrn skulle jag tro....

Men så sa dom ju åt mig på vårdcentralen att jag gärna skulle äta tonfisk, mjukost, grönsaker o bröd... =) då får dom skylla sig själva typ =) hehe

dunk dunk..

Usch... har gått runt med en dunkande huvudvärk i några dagar nu... vet inte om det är vädret eller hjärncellerna som jobbar för mkt ....

Fick tillbaks några papper från BFA (adoptionsorg..)... dom hade stämplat fel datum på intyget från nordea... o helt glömt att stämpla på ett av personbevisen våra... något jag förmodligen borde ha sett eftersom jag gått igenom dom sjuhundraelva gånger typ.. men. nja... jag hade missat det...

Så nu blir det att åka förbi skatteverket på måndag o låna deras stämpel =)...  undrar hur skönt det känns när alla papper åkt iväg.. o man inte behöver tänka på det längre... bara njuta o längta... o undrar varför vi skulle välja just det landet som krävde flest intyg av alla :) ??? ja ja...

VI funderar på att köpa husvagn =) Eller... vi har nog redan bestämt oss - ska bara hitta ett billigt objekt... max 20.000 kr typ.... vi har tänkt parkera den i Snålltjärn - på tomten där vi ska bygga huset i framtiden... bo in oss lite i bygden... sen hur det känns... o ja.. njuta av en "sommarstuga" helt enkelt... orkar vi i sommar så kanske vi börjar fixa med strand o brygga nere vid sjön... men orkar vi inte så ligger vi bara o jäser i solen som vi hoppas ska infinna sig =)

Så är det nån som har en billig fräsch husvagn till salu - gärna med förtält... så hör av er :)!

Deklarationstider...

Så har man deklarerat =) Får tillbaks 7.000 kr enligt nätdeklarationen.... underbart... men med tanke på att jag kör 7 mil per dag.. o att vi har 5.000 kr i bensinräkning varje månad jag ofredrik tillsammans, så ja.. då tycker jag att jag e lite extra värd det =)

Usch.. har haft bilen inne på verkstade... bytt både inre o yttre damasker...(ja så hette det mamma).... vågar inte ens tänka på vad den fakturan kommer gå på... fredrik skulle dock ringa o pruta lite i morrn.. hur man nu kan pruta efter utfört arbete??.. men men... inte mitt problem :)

Har börjat med bokföringen för firman också... ett himla bök det där.. man jobbar in en massa pengar... kan inte handla nåt för dom.. o tar man ut dom i lön får man pejja 67% i skatt... ja... man tjänar multum... not....

MEn annars är det bra! Solen skiner från en klarblå himmel idag.. o termometern i kökte visade 17 grader ;).. kan säga att det är blött nu... små forsar av smältvatten på alla vägar i stan.. livsfarligt att köra bil  - man vill ju inte stänka ner nån på trottoaren direkt... fast som fredrik upplyste mig om igår.." det är inte olagligt längre".... vet inte om han menade att "stäng av bara f-n så mkt du orkar"... eller?...

Idag ska jag på årsmöte för Tavelsjö byanät.... lika spännande värre år.... men sitter man i styrelsen så gör man.. ibland undrar jag faktiskt varför jag gör det :) ?.. nån som kan förklara det för mig?? hehe.. gratis fika o en massa teknikprat en gång i månaden... ja... skitkul =)) hehe

I helgen är det MC-dagar här i Umeå... man kan ju undra hur dom tänker ibland... kanske borde lagt den imaj iaf... fast.. dom vill väl sälja motorcyklar innan säsongen börjar kanske....  får se om vi orkar åka in o titta på fartvidundrerna.... skulle behöva börja med mammas 60-års present också... så vi får se... =)

Dags för lite middag.... vi hörs senare!

RSS 2.0