Varmvattnet en onsdagkväll


Hur glad blir man på en skala när man kommer hem svettig o dan från
jobbet och hittar en hall som ser ut såhär :)  Nydammsugad, rensad
från 450 par skor... o med en byrå som syns =)



Wiohh.... min klematis blommar!!! Den som skulle växa upp till zon 3..=)..
o jag bor ju i zon 6..??.. hmm...


O finns det något finare än riddarsporrar.....perenner överhuvudaget är
ju helt klart mina favoriter =)



O så här fint blommar min trädgårdskompost =) Till och med lite violer
mitt i... vad sjutton dom nu kommer i från.... o mamma...vill ni ha lite
fröer till dom där rosa ogräsblommorna så kom förbi vettja..

Måndag morgon

Så va man på jobbet igen... undrar varför dom soliga helgerna går fortare än dom regniga?

Har lyckats bränna mig också... i slutet av juli??? När jag ändå vistast utomhus konstat i 2 veckor när vi målade husen??
Konstigt....

Nu får man sitta som en kräfta i receptionen o höra allas kommentarer om att "va du inte ute i solen lite länge i helgen"... suck...

Va o lämnade tillbaks häcksaxen i morse... hyrde en sån för att slippa gå med en handjagare på våran 2 meter höga och 75 meter långa häck =).... iaf.. så låg det en skuld kvar sen vi hyrde saxliften.. på 430 kr... så då åkte jag på att betala den också.... hmpf.... tänk att man aldrig kan låta killarna sköta allt utan att behöva fixa till efter dom ;)

Det va en underbar helg dock! Strålande sol och typ 30 gr varmt... tillbringade den mest tiden i Häggnäs... som vanligt med att måla.... undrar om jag kommit en 100 del på ladugården nu kanske.. ;)..... Mamma o pappa kom upp i lördags kväll också  -  så nu får man njuta av deras sällskap en tid framöver.... inte illa ;)

Bad dags

Jag har hittat en ny bikini....

http://www.evasunderklader.se/p/ob-obsydianmicroset-[fullsize].jpg

Djurparken - Eskilstuna
























Sommar i Olsbo








Längtan

Idag har jag en ordentlig barnlängtan.... längtar efter en liten en.... som kommer krypande upp i sängen mitt i natten.... som vill plaska omkring med mig på stranden.... o som bara vill finnas i min närhet ....

Vissa dagar kommer den... barnlängtan... fastän jag tror att jag omedvetet låtsas om att den inte finns där alla andra dagar.....

Funderar på att åka o köpa något skojsigt att ställa i barnrummet.... såg ett "gungfår" när vi iväg på shoppingrunda jag, Sven o ladye - men... kanske bättre att avvakta lite.... ju mer jag köper ... ju mer måste jag flytta när det väl e dags...

Fredrik o lillebror har fixat det mesta på vårat hus nu  - så planerna att sätta ut huset till försäljning under hösten borde nog kunna förverkligas :) Även om det betyder att vi måste bo i lägenhet ett tag så kommer jag nog överleva... kanske till och med hundarna =) Ska försöka få tag i någon nära jobbet så man kan traska hem på lunchen och promenera med dom.... vem vet... man kanske kan minska några kilon till och med =)

Sen vad vi ska bygga för hus - ja du... det har vi inte bestämt än.... vi får se när vi skrivit på alla papper o inte kan ångra oss längre =) Måste räkna räkna o fundera först... hur mkt vill vi göra själva utan att bryta ihop totalt.... o hur mkt tid kommer vi egentligen ha... leveranstid? tänk om adoptionen går snabbare än beräeknat o så sitter vi där med en knodd mitt i allt?... hmm... jaja... time will tell... =))

Just nu.... lutar det åt ett Orren...;).... www.fiskarhedenvillan.se.....  ska åka o kolla på ett till sånt i helgen om jag får som jag vill - finns 2 st nybyggda i ume-trakten.... o de e inte illa...=)

Men som sagt.... det finns många fina hus :)

Snart lunch... o dags för lite sol....

övertid...

3:e dan på jobbet och redan övertid ://.... suck... bara för att dom där nissarna inte kan sluta prata.... :) Klocka e iaf kvart i sju... har varit på jobbet i 12 timmer... grr.... o det kurrar rätt ordentligt i magen :)

Jaha... o så bara för att jag tänkte skriva lite i min blogg för en gång skull... ja då är dom färdiga.. hehe..

Så vi hörs senare!... tjing tjintg

Back to business

Så va man tillbaks på jobbet igen efter 4 veckors underbar semester. KÄndes lite konstigt att ställa väckarklockan på halv sju... o för att inte tala om att köra hela vägen in till Umeå.... verkar inte vara många som börjat sitt jobb än..... jag va iaf helt ensam på vägen..... =)

Till min stora glädje så va skrivbordet helt tomt också!! Förutom några gula lappar om lite vigslar som är på g.... men det kan man ju stå ut med =)

Har haft en riktigt underbar semester - lite kort kändes den.... men men.... det går fort när man har trevlig säger dom juh... ska fösöka hinna (orka) med att lägga in lite bilder så ni får se vad jag haft för mig förutom norgeresan.... måste definitivt lägga in lite bilder på Svens nymålade gård... ruggigt fint blev det =)... "bara" ladugården kvar.. hehe...

Men nu måste jag jobba lite - för nu kom posten.... återkommer dock..

4-rätters...

Vi blev inbjudna till mamma på 4-rätters idag...  Trevligt o mkt gott! Det gjorde du bra kära mor :) Vi satt o skrattade när vi läste på kartongen att ljusen skulle brinna i 8 timmar och att det knappast skulle va något problem med att dom skulle brinna ut innan vi gick hem...

Men det va sjutton på håret :) Så gåre när man har trevligt...

I morgon bär det av söderut en sväng - ska hjälpa lillebror att flytta upp en del grejer till hans gård... så går det när bara en bil i släkten har dragkrok typ =)... ska ta med mig fredrik till Skansen tänkte jag... har inte varit där på många år, o det skulle va kul att promenera runt o se lite djur faktiskt.... man kan ju inte vänta med allt tills man får barn =)...

Men nu ska jag gå o sova.. för klockan e över midnatt.... ZZzzzzzzz

Åhh.. va härligt...

... jag tror jag vill ha 10 veckors semester... det är verkligen härligt att vara ledig... bara göra det man vill.. när man vill.. hur man vill... om man vill..=)

Idag har vi dock haft varmt.... RIKTIGT varmt... typ 27 grader o kvavt som sjutton... men men.... vem bryr sig =)... bara att stänga in sig ett tag i kylan.... o sen ut igen o brottas lite med bromsen...  fick iaf halva gräsmattan klippt innan bromsjäklarna gjorde att jag gav upp :)... undrar varför dom gillar mig???

Fredrik bjöd på Fondue ikväll... marinerad fläskfile, pommes, tzatziki... djävulssås..... o lite vin till.... mmmmm... han e inte så dum att ha min gubbe ibland...

Målningen i Häggnäs gjorde nog susen... vi behövde nån dag ifrån varandra efter norgesemestern... men det är väl inte så konstigt kanske när man tillbringat 24 timmar per dyg 7 dagar i rad tillsammans... o bokstavligt i samma bil alla dessa timmar typ =))

Nu ska jag gå ner o göra lite jordgubbsefterrätt.... men vi hörs o syns!

Semesterbilder


VI närmar oss Salströmmen i Norge. Tyvärr är det ebb, men.. det blir
ju fina färger av all tång på bilderna iaf :)


Camping på Lofoten. Vi sov 1 natt på camping o 1 natt på hotell - resten
i bilen som vi bäddat med stolsdynor från altan och riktiga härliga täcken,
va hur skönt som helst faktiskt...
  Vår stuga är den längst ut till höger
på bilden, med uteplats där fötterna dinglade över vattnet...



På väg söderut på Lofoten. Underbara vyer - ett besök rekommenderas
verkligen. O då kan man ju ändå tänka på att vi inte hade mer än typ 1
timmes sol på hela resan över ön..  med sol o klarblå himmel måste
det va helt enormt vackert.


Nu har vi passerat hela Lofoten, åkt båt till Senja och till och med sovit en
natt på hotell i Tromsö. Den här kyrkan fanns högst upp på kalfjället... 
350m ö h va vi som högst... många backar blev det.... o en enorm känsla
att va på ett så öde ställe... med renar som enda sällskap


Rastplatserna är många och fina i Norge... denna några mil efter Tromsö


Sista anhalten på resan var Nordkap - o jösses amanda.... det var så otroligt
mäktigt!!! Både resan upp och den kommersiella utsiktsplatsen... otroligt
mycket mycket bättre än vad jag trott...


Nordkap


Midnattssol - klockan 23 på kvällen...


O detta är väl vid 24-tiden.... min absoluta favoritbild från semestern.. 
ändå ger aldrig bilden rättvisa till hur det var i verkligheten...

 

Jojk jojk... mycket samer, renar och annat på vägen mellan Norkap o
finska gränsen.



Mera vyer....


Även "doktorn kan komma" va på besök i Finnmark...:)

RSS 2.0