Adoptionsuppdatering

Ni ser ut att stå längst fram den kö som avser förmedlingsutskott för Litauen. Vi skall titta på kösituationen för de familjer som redan har sina handlingar i Litauen och därefter bedöma när vi kan skicka fler ansökningar. Detta blir inte förrän tidigast i början av 2008. Väntetiden i Litauen beräknas till 1-2 år.

De familjer som senast fått barn utsedda har väntat från 1 år och upp till 18 månader. 

Det är bäst att vänta med att ordna med handlingar tills Ni vet att Ni får skicka ansökan. Ni får då också ett instruktionshäfte som beskriver vilka handlingar som skall ingå i akten och hur dess skall se ut.

Något som Ni kanske kan börja med är att fotografera hemmet inne och ute, kanske även lekplatsen, förskolan, skolan, som kan vara bra att visa upp. Det skall inte vara andra personer än Ni själva med på korten. Möjligen blivande far- och morföräldrar på något av dem. Det skall vara 10-15 kort insatta i plastfickor (A4-format) som skickas med akten till Litauen.


Fram med kameran med andra ord :)

Kommentarer
Postat av: Caroline

Tänk om det vara samma "kontroll" på alla blivande föräldrar... På ett sätt är det ju bra att dom har koll men jag beundrar dig för att du inte blir förbannad över allt "överförmynderi". Men dom kan ju iaf inte hitta något att klaga på i eran idyll!

2007-12-07 @ 17:27:59
URL: http://zeekay.blogg.se
Postat av: emilia

hej,fick du något kulör nr av mej?=) www.luonnotar.blogg.se =) *silverfiskminne* bygger ni hus? ha en underbar kväll! ska kika lite i din blogg=)

2007-12-07 @ 19:41:04
URL: http://www.emilia1982.bloggspace.se
Postat av: Ellinor

Hoho jaja. Många fotton blir det.
Lycka till med det och säg till om ni två behöver hjälp
annars får ni ställa in timer på kameran=)
kramis

2007-12-07 @ 22:02:19
URL: http://ladye.blogg.se
Postat av: mamma

Du har
en ängels tålamod.ibland bara måste man låta det ha sin gång.Lycka till,tänker på och med er.
Kram.

2007-12-08 @ 19:32:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0