Pollykaka
Det bjöds på något underbart gott på jobbet häromdagen.. rekommenderas varmt!
Pollykaka alá Andreas
1 påse Polly 220 gr
1 st Fazer Ögon Mörk Choklad
175 gr smör
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Smält smör och choklad tillsammans i ett vattenbad. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och därefter vetemjölet i äggsmeten. Rör tills det blir en slät smet. Häll sedan i ½-1 påse Polly. Rör om försiktigt så att det fördelas jämnt i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, ca 30-35 minuter. Glöm inte att strödbröda formen ;) Servera med glass eller grädde. Man kan även använda sig av andra
Pollykaka alá Andreas
1 påse Polly 220 gr
1 st Fazer Ögon Mörk Choklad
175 gr smör
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Smält smör och choklad tillsammans i ett vattenbad. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och därefter vetemjölet i äggsmeten. Rör tills det blir en slät smet. Häll sedan i ½-1 påse Polly. Rör om försiktigt så att det fördelas jämnt i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, ca 30-35 minuter. Glöm inte att strödbröda formen ;) Servera med glass eller grädde. Man kan även använda sig av andra
sorters Polly än standardvarianten om man vill få lite annorlunda smak.
Kommentarer
Postat av: Mia
Hej vännen,
Tänkte göra pollykakan idag, men vad skall det vara efter 250g???
Kramisar från Tjörn
Mia
Trackback