Adoptionsuppdatering

Utdrag ur mailsvar från BFA - vår adoptionsorgansiation

"BFA-A har dessvärre en lång väntetid i registret i Sverige innan man kan få sända sin ansökan till Vietnam. Det är inte någon med ansökningsdatum under oktober 2006 som har fått börja med sina handlingar till utlandet. Vi beräknar i dagsläget en väntetid i registret på minst 1,5 ? 2 år från ansökningsdatum och innan man kan börja göra i ordning handlingarna till utlandet.

Intresset för Vietnam har ökat kraftigt och vi befarar att väntetiden i registret i Sverige kan komma att bli ännu längre framöver dvs innan man ens kan skicka sin ansökan utomlands.  Eftersom det inte finns något avtal som reglerar antalet barnbesked så är det omöjligt att förutspå utvecklingen framöver vad gäller hur många barnbesked som BFA-A kan förväntas förmedla under året.

Tyvärr har vi hittills i år fått färre barnbesked än vi hoppats. Vi har endast fått två barnbesked hittills i år att jämföra med sex barnbesked under samma tid förra året. Vietnam har infört nya matchningsregler från 1 mars där nu DIA, Department of International Adoptions i Hanoi gör matchningen, mot tidigare barnhemmen. De barnbesked vi fått har kommit efter 1 mars, varför det troligen inte är de nya matchningsreglerna som påverkat att vi fått färre barnbesked. Det är snarare så att man har i dagsläget många flera auktoriserade organisationer som arbetar i landet jämfört med för ett år sedan.

Det finns t ex i dagsläget 33 auktoriserade organisationer enbart från USA. Risken är därför stor att väntetiderna kan komma att öka ytterligare då de barn som finns tillgängliga för internationell adoption numera skall delas upp på många fler organisationer. 


Som ni förstår så är det många faktorer som vi inte har möjlighet att påverka och som spelar in hur lång kötiden blir i registret och utifrån dessa faktorer så kan kötiden ändras. Pga de långa väntetiderna i registret i Sverige för Vietnam så börjar flera nu att fundera på andra länder vars krav de kan tänkas passa in på. Kanske att några också kommer att byta land framöver."

Verkar ju inte ha ökat så drastiskt sen förra gången jag fick brev därifrån =) Så det känns bra, o sen skulle det ju faktiskt va bra om vi fick huset på plats innan adoptionen drarigång, för chansen att vi ska få knodd innan nybygget känns inte så stor... Blir en massa trassel eftersom vi byter kommun, och vart sjutton vi ska bo i mellanskedet mellan hus o hus... Kan ju inte bosätta oss i en husvagn 1 månad o skriva det i våran adoptionsutredning direkt =)

Så allt ordnar sig med tiden, det som känns underbart härligt är att man vet att VI KOMMER BLI FÖRÄLDRAR !!..  Sen när det blir - det får vi se =)

Kram o hej!

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Usch vad tråkigt....
Men ni får göra det bästa av situationen och reovera det gamla huset för att sälja och köpa nytt hus=)
Så ska du se att tiden går fortare för dig och Fredrik.
Men lite lessen blir man ju.
Faster längtar efter erat pyre nu.....
Kram/ Den längtande fastern

2007-06-18 @ 11:42:03
URL: http://ladye.blogg.se
Postat av: mamma

Det är ju som för oss alla.Barn är en gåva,inte en självklarhet.Vi gläder oss åt din posivitet o förmågan att se framåt.Vi tänker på er.
vi väntar med er.
Kram

2007-06-18 @ 12:47:15
Postat av: zeekay

Att gå och sukta efter en till när man redan har en knodd känns ganska futtigt när man tänker på vad ni går igenom... Tror inte det (baserat på mina egna erfarenheter)är en nackdel att man är lite "äldre" när knodden kommer heller :) Jag kan ju gå och vara avundsjuk över att ni ska bygga hus i stället :) Masor med kramizar!!!

2007-06-18 @ 12:56:45
URL: http://zeekay.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0