Adoption

"I dagsläget har ni tretton ansökningar före er på väntelistan till Vietnam med klara hemutredningar och medgivanden. Om/när det kommer in klara hemutredningar och medgivanden från sökande som har en längre väntetid i vårt register än vad ni har så kommer dessa före er på väntelistan.

 

Det är omöjligt att veta hur många ytterligare sökande som har en längre väntetid i registret än vad ni har och som kommer in med klara hemutredningar och medgivanden den närmaste tiden.

Tyvärr är det så att en sökande kan hamna längre bak i väntan på att få göra i ordning akten till utlandet om det kommer in klara hemutredningar och medgivanden från sökande som har en längre väntetid i registret.

Det är därför tyvärr i dagsläget omöjligt att säga hur det kan se ut för er del om t ex 1-2 månader.

 

När det gäller t ex Litauen, Slovakien och Bulgarien så måste man enligt ländernas krav som lägst ha medgivande för barn 0 till inte fyllda 3 år.

För Bulgarien gäller att vi f n inte påbörjar några nya ansökningar pga den långa väntetiden i utlandet (mellan 2-3 år), utan där måste vi först kunna konstatera att verksamheten flyter bättre innan nya ansökningar skickas.

 

För Litauen har vi i dagsläget en väntetid i registret i Sverige på mellan ett halvt till ett år. Väntetiden i utlandet är sedan mellan 1-2 år. När det gäller Slovakien så får vi ha max tio ansökningar liggande på adoptionsmyndigheten i Bratislava samtidigt. Väntetiden i registret i Sverige varierar därför allt ifrån några månader till ett år. Väntetiden i utlandet är ca ett år.

 

Ovanstående betyder att ni med ett högre medgivande (som lägst 0 till inte fyllda 3 år) och den väntetiden ni har i vårt register (sedan 2006-05-03) skulle kunna få påbörja adoptionen nästa gång det blir dags att skicka nya ansökningar till Litauen eller Slovakien, dock under förutsättning att det inte även här kommer in ett antal klara hemutredningar och medgivanden från familjer som har en längre väntetid i registret."


Kommentarer
Postat av: mamma

nog för att det stod mycket,men inte hängde jag med vad de egentligen menade.
Tråkigt att det inte går att lämna ett rakt besked.
Tänker på er. älskar er. Kram.

2007-09-25 @ 18:54:18
Postat av: Mia

Hej vännen,
Ja inte stod det så mycket vettigt ang Vietnam, men "hang in there"....snart blir det äntligen er tur! Vet att det är jobbigt, har ju gjort resan 2 gånger, fast första gången gick ju på rekordfart... men det gjorde ju det inte andra gången som bekant!!!
Tänker på er och håller tummarna!!
Kramisar
mia

2007-09-26 @ 18:20:02
URL: http://famkarlsson.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0